Pasta med ärtor och ärtskott

Av Godare

Vad tycker du?

Pasta med ärtor och ärtskott

(1)

En snabblagad pasta med få beståndsdelar och mycket smak. De gröna ärtorna blir salta och syrliga av lagen de får koka i, medan ärtskotten tillför en underbart söt, grön smak. Recept ur boken ”Bönor, ärtor & linser” av Jenny Damberg.

Härlig pasta med krispiga ärtskott och nyriven parmesanost.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Pasta
4
vitlöksklyftor
200 g
pancetta
400 g
gröna ärtor, frysta
2
Citroner, saften
2 msk
Smör
250 g
Ärtskott
1 näve
bladpersilja, stor
Olivolja
svartpeppar, nymald
parmesan

Gör så här

1
Koka upp pastavattnet medan du förbereder allt annat. Krossa och stek vitlöksklyftorna i olja i en stekpanna.
2
Plocka upp dem när de fått lite färg och mjuknat. Låt oljan vara kvar i pannan. Stek pancettan snabbt i vitlöksoljan. Tillsätt ärtor och citronsaft.
3
Mät upp 2 dl kokvatten från pastan, som nu kokat ett tag, häll kokvattnet i pannan med ärtor och pancetta och låt koka 3–4 minuter. Såsen reduceras, det är som det ska.
4
Rör ner smöret och smaka av med ganska mycket peppar. Lägg i 100 g ärtskott, merparten av persiljan och den nästan färdigkokta pastan. Blanda ordentligt. Späd eventuellt med mer pastavatten om det blir för torrt.
5
Strö över resten av ärtskotten och persiljan. Servera med hyvlad parmesan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bönor, chorizo, kål och kyckling

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa