Korvstroganoff – gott och enkelt

Av Clara Öhrn

(52)

Vad tycker du?

Korvstroganoff – gott och enkelt

Krämig korvstroganoff är mat man minns från barndomen.
Korv, grädde och tomatpuré blir en supergod gryta att äta med matvete eller ris.
Enkel och god vardagsmat som är klar i ett nafs.

Korvstroganoff – så lagar du den godaste

Ingredienser

4 portionmatvete, eller jasminris
1 dlärtor
400 gfalukorv
2 Gul lök, finhackade
2 dlgrädde
1 dlmjölk
2 mskTomatpuré
1 tskDijonsenap
1 tskSalt och peppar
Smör, att steka i

Gör så här

1
Koka matvetet eller riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Skär falukorven i strimlor och bryn i en stekpanna med smör.
3
Tillsätt löken och fräs några minuter utan att den tar färg.
4
Blanda i grädde, mjölk, tomatpuré och senap i stekpannan. Låt puttra i några minuter.
5
Krydda med salt och peppar.
6
Värm ärtorna och servera med korvstroganoffen och det nykokta riset.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (44)

    Falukorv i ugn

  2. (68)

    Klassiska pannkakor

  3. (52)

    Pasta carbonara med grädde

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål