Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

Av Mattias Larsson

(4)

Vad tycker du?

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!

Ingredienser

400 ghalloumi
1 dlVetemjöl

Hummus

1 vitlöksklyfta, liten
250 gkikärter, kokta
2 mskTahini (sesampasta)
1 mskcitronjuice, pressad
2 mskVatten
1 krmChiliflakes
2 mskOlivolja
Salt

Jordnötsdip

100 gJordnötssmör
2 mskcitronjuice, pressad
2 mskJapansk sojasås
2 mskVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries