Choklad- och hallonswiss

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Choklad- och hallonswiss

Syrligt och friskt möter ”bitter” choklad och söt maräng. Till den här efterrätten köper du det mesta färdigt förutom halloncurden, som du enkelt förbereder och bara spritsar på när det är dags att servera.

– Nyckeln är att satsa på en riktigt bra och lite lyxigare chokladglass. Rosmarin ger en twist med extra spännande smak. Och bärpulver gör att det ser festligt ut, säger receptkreatören Anna Wendt.

Choklad- och hallonswiss.

Ingredienser

3 dlChokladglass, satsa på en bra variant
1 dlvispgrädde
1 nävemaränger, blanda gärna några rosa och några vita
1 nävefärska hallon
1 krmbärpulver, hallon
1 tskRosmarin färsk , finhackad

Halloncurd

225 gfrysta hallon
0,5 mskLimesaft
2 äggulor
1,5 dlströsocker
50 gsmör

Gör så här

1
1. Börja med halloncurden eftersom den ska kallna. Lägg hallon och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills hallonen blivit mosiga. Passera genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
2
Häll över det kärnfria moset i en värmetålig skål och vispa ner äggulor och strösocker. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills curden börjat tjockna.
3
Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret, rör tills smöret smält helt. Ställ kallt.
4
Vispa grädden och lägg över den i en sprits monterad med valfri tyll.
5
Gör kulor av chokladglassen och placera dem på två assietter. Spritsa ut grädden i små bollar eller kluttar och ringla över halloncurden. Strö över marängerna.
6
Hacka rosmarinen fint och strö över den. Avsluta med lite hallonpulver. Servera med detsamma.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Bjud på romantisk meny till alla hjärtans dag

  2. (1)

    Pink paloma – romantiskt drinkrecept

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Glass

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad