Bakad ganache – en krämig dröm av choklad

Av Godare

Vad tycker du?

Bakad ganache – en krämig dröm av choklad

(51)

En riktig drömdessert som ska vara varm och mjukt rinnig inuti. Den kan utan problem förberedas och förvaras i kyl tills den ska bakas av. Recept ur ”Chokladmakarens handbok” av Gustaf Mabrouk.

Bakad ganache serveras helst med en klick grädde.

Ingredienser

Ingredienser

50 g
Mörk choklad, 70 %
25 g
strösocker
50 g
smör
1
ägg, à cirka 60 g

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader.
2
Smält socker, smör och choklad i mikrovågsugn eller kastrull och rör ihop till en slät smet. Vänd ned ägget och vispa ihop till en homogen massa.
3
Häll smeten i små ugnsformar eller bakringar, 6-7 cm i diameter.
4
Baka av i 6–8 minuter, tills smeten har stannat i kanterna men fortfarande är lös i mitten.
5
Låt svalna någon minut. Servera gärna med glass.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Temperera choklad – så enkelt är det

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!