Makroner med hallonsmörkräm

Av Godare

Vad tycker du?

Makroner med hallonsmörkräm

(1)

Det här är spröda, marängliknande kakor av fransk härkomst som helst ska ätas samma dag de bakas. Blir det några över kan de ligga på vänt i frysen.

Makroner med hallonsmörkräm

Ingredienser

Smörkräm

100 g
Smör, rumsvarmt
1.5 dl
florsocker
1 tsk
Vaniljsocker
1
Äggula
2 msk
Hallonsylt
röd karamellfärg, eventuellt

Mandelkakor

1.25 dl
äggvita
0.5 dl
strösocker
125 g
Sötmandel
4 dl
Florsocker
2 tsk
Kakao

Gör så här

1
En portion i receptet motsvarar 30 st makroner. Börja med smörkrämen: Lägg smör i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa smörblandningen med elvisp tills den är ljus och porös.
2
Vispa ner äggula och hallonsylt. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Förvara i kylskåp.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Vispa äggvita med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet, cirka fem minuter.
5
Sikta ner mandel, florsocker och kakao i marängen. Blanda varsamt.
6
Spritsa, eller klicka ut med två skedar, cirka 50 klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
7
Låt kakorna vila cirka 15 minuter på plåten. Vilan gör att de inte spricker i ugnen.
8
Baka i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
9
Dra pappret med kakorna direkt från plåten över till bänken. Låt kallna. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna, täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sega och krispiga kola och choklad kaksnittar

  2. Bjud på champagnekakor

  3. Knapriga och lätt sega chocolate chip-kakor

  4. Biskvier i miniformat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Bakverk
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone