Marias lyxiga middag: ”Ugnen sköter jobbet”
Portabello med mozzarella serverat med sötpotatis – skippa köttet till middag och låt dig inspireras av Maria Pogosjans vegetariska recept. Hon har gjort en rätt som tillagas helt i ugnen: portabellosvamp med mozzarella serverat med sötpotatis. – En perfekt meny för mitt i veckan lyx utan krångel och för mycket tid, säger hon.
Ingredienser
Ingredienser
2
sötpotatisar
2
portobellosvampar
körsbärstomater
minimozzarella
2
vitlöksklyftor
3 msk
smör
Salt och peppar
Basilika
Dill
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°
2
Sötpotatis: skölj och skär den i tunna bitar men inte hela vägen ner för att behålla skivorna ihop. Smält smöret i mikron eller i en liten kastrull. Skala och riv i vitlöken. Pensla med smörblandningen på sötpotatisen men spara lite till svamparna. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen.
3
Svamp: borsta av och ta bort foten på svampen. Pensla undersidan med smörblandningen och fyll i med körsbärstomater och minimozzarella. Krydda med lite salt och peppar och ställ även in dessa i ugnen i ca 5-8 minuter. Ta ut de och lägg på lite basilika.
4
Ta ut potatisen när det mjuknat, hacka lite dill och strö över.
5
Servera och njut!
Vad tycker du om receptet?
Ämnen