Marias lyxiga middag: ”Ugnen sköter jobbet”

Av Madeleine Brohlin

Vad tycker du?

Marias lyxiga middag: ”Ugnen sköter jobbet”

(3)

Portabello med mozzarella serverat med sötpotatis – skippa köttet till middag och låt dig inspireras av Maria Pogosjans vegetariska recept. Hon har gjort en rätt som tillagas helt i ugnen: portabellosvamp med mozzarella serverat med sötpotatis. – En perfekt meny för mitt i veckan lyx utan krångel och för mycket tid, säger hon.

Portabello med mozzarella serverat med sötpotatis

Ingredienser

Ingredienser

2
sötpotatisar
2
portobellosvampar
körsbärstomater
minimozzarella
2
vitlöksklyftor
3 msk
smör
Salt och peppar
Basilika
Dill

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°
2
Sötpotatis: skölj och skär den i tunna bitar men inte hela vägen ner för att behålla skivorna ihop. Smält smöret i mikron eller i en liten kastrull. Skala och riv i vitlöken. Pensla med smörblandningen på sötpotatisen men spara lite till svamparna. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen.
3
Svamp: borsta av och ta bort foten på svampen. Pensla undersidan med smörblandningen och fyll i med körsbärstomater och minimozzarella. Krydda med lite salt och peppar och ställ även in dessa i ugnen i ca 5-8 minuter. Ta ut de och lägg på lite basilika.
4
Ta ut potatisen när det mjuknat, hacka lite dill och strö över. 
5
Servera och njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok