Crêpes med räkor, fläskfilé och chilidipp

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Crêpes med räkor, fläskfilé och chilidipp

Pannkakor kan fyllas med nästan vad du vill och då kallar vi dem för crêpes. Den här är fylld med räkor, fläskfilé, salladslök, koriander och mynta. Servera med en starksyrlig lime- och chilidipp. Perfekt vardagsmat.

Pannkakor med räkor, fläskfilé och chilidipp.
Pannkakor med räkor, fläskfilé och chilidipp.

Ingredienser

  • 4 pannkakor
  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 80 gBöngroddar
  • 1 morot
  • 4 Salladslökar
  • 450 gFläskfilé, eller annat mört griskött
  • 200 gräkor, skalade
  • Koriander
  • mynta
  • blandsallad
  • kokos, rostad
  • Salt och svartpeppar

Lime- och chilidipp

  • 2 röda chilifrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 25 gIngefära, riven
  • 1 stjälkcitrongräs
  • 1 dlkoriander, grovhackad
  • 130 gfarinsocker, ljust
  • 6 mskfisksås
  • 4 Lime, rivet skal från en, saften från alla

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Crêpes med räkor, fläskfilé och chilidipp

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.