Rostade morötter med kyckling och chilikrips

Av Godare

(20)

Vad tycker du?

Rostade morötter med kyckling och chilikrips

Dessa chilikrisp är himmelriket för alla som gillar rejält med smak. Krispiga flakes fulla med välgörande fetter, mineraler och polyfenoler. Ihop med milda, honungsrostade morötter och mild kyckling är detta en måltid för både vardag och fest.

Recept ur ”Hälsorevolutionen – kokboken” av Maria Borelius.

Rostade morötter med kyckling och chilikrips
Rostade morötter med kyckling och chilikrips

Ingredienser

  • 500 gmorot
  • Olivolja
  • 1 tskHonung
  • 4 kycklinglår, med skinn
  • 1 krukafärsk mynta
  • Salt och svartpeppar

Chilikrisp

  • ingefära, en bit lika stor som en hasselnöt
  • 1 mskgranulerad vitlök
  • 1 mskgranulerad lök
  • 2 mskRapsolja
  • 1 tskchiliflakes
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rostade morötter med kyckling och chilikrips