Vietnamesiska köttbullar

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Vietnamesiska köttbullar

Testa dessa vietnamesiskinspirerade köttbullar och upptäck en ny favorit! Milda men kryddiga köttbullar med smak av vitlök, ingefära, citrongräs, chili och koriander. Servera med nudlar, sötsura grönsaker, mynta, koriander och hackade jordnötter.

Vietnamesiska köttbullar med nudlar, sötsura grönsaker, mynta, koriander och hackade jordnötter.
Vietnamesiska köttbullar med nudlar, sötsura grönsaker, mynta, koriander och hackade jordnötter.

Ingredienser

  • 500 gfläskfärs
  • 1 dlbrödsmulor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 1 mskingefära, finriven färsk
  • 2 mskfisksås
  • 2 tsksesamolja
  • 1 Lime, rivet skal
  • 4 mskfärsk koriander, finhackad
  • Olja, neutral, till stekning
  • 4 mskSweet chilisås
  • 1 mskHoisinsås

Snabbinlagda morötter och rädisor

  • 0,5 dlVinäger 7 %
  • 0,5 dlSocker, fint
  • 1 Lime, saften
  • 2 mskfisksås
  • 1 mskVatten, varmt
  • 1 nypasalt, stor
  • 2 Morötter
  • 200 grädisor, eller rättika

Till servering

  • risnudlar, kokta
  • krispsallad
  • myntablad, och/eller koriander
  • jordnötter, hackade
  • röd chili, finskuren
  • Lime, båtar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vietnamesiska köttbullar