Vietnamesiska köttbullar
Testa dessa vietnamesiskinspirerade köttbullar och upptäck en ny favorit! Milda men kryddiga köttbullar med smak av vitlök, ingefära, citrongräs, chili och koriander. Servera med nudlar, sötsura grönsaker, mynta, koriander och hackade jordnötter.
Ingredienser
- 500 gfläskfärs
- 1 dlbrödsmulor
- 3 vitlöksklyftor
- 2 citrongräs
- 1 röd chili
- 1 mskingefära, finriven färsk
- 2 mskfisksås
- 2 tsksesamolja
- 1 Lime, rivet skal
- 4 mskfärsk koriander, finhackad
- Olja, neutral, till stekning
- 4 mskSweet chilisås
- 1 mskHoisinsås
Snabbinlagda morötter och rädisor
- 0,5 dlVinäger 7 %
- 0,5 dlSocker, fint
- 1 Lime, saften
- 2 mskfisksås
- 1 mskVatten, varmt
- 1 nypasalt, stor
- 2 Morötter
- 200 grädisor, eller rättika
Till servering
- risnudlar, kokta
- krispsallad
- myntablad, och/eller koriander
- jordnötter, hackade
- röd chili, finskuren
- Lime, båtar