Råkostsallad med sesampanerad kyckling och sojadressing
Krispig och god sallad med en asiatiskinspirerad dressing. Här är det viktigt att man tar sig tid att skära fint och hacka. Har du en grönsaksskärare (en mandolin) är den helt perfekt för uppgiften. Om inte, använd en vass kniv.
Ingredienser
- 0,25 Rödkål
- 2 Morötter
- 0,3 gurka
- 2 Salladslökar
- 2 kycklingfiléer
- 2 mskVetemjöl, eller havremjöl
- 1 ägg, uppvispat
- 3 mskSesamfrön
- 1 dlhavregryn, krossade
- röd chili
- knaperstekt lök, kan utelämnas
- Koriander
- salt och malen peppar
- smör eller olja, till stekning
Dressing
- 2 mskljus soja
- 2 mskOstronsås
- 2 mskLimejuice
- 1 mskIngefära, färsk och finriven
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 tskSesamolja
- 2 mskolja, neutral