Råkostsallad med sesampanerad kyckling och sojadressing

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Råkostsallad med sesampanerad kyckling och sojadressing

Krispig och god sallad med en asiatiskinspirerad dressing. Här är det viktigt att man tar sig tid att skära fint och hacka. Har du en grönsaksskärare (en mandolin) är den helt perfekt för uppgiften. Om inte, använd en vass kniv.

Råkostsallad med sesampanerad kyckling
Råkostsallad med sesampanerad kyckling

Ingredienser

  • 0,25 Rödkål
  • 2 Morötter
  • 0,3 gurka
  • 2 Salladslökar
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 mskVetemjöl, eller havremjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 3 mskSesamfrön
  • 1 dlhavregryn, krossade
  • röd chili
  • knaperstekt lök, kan utelämnas
  • Koriander
  • salt och malen peppar
  • smör eller olja, till stekning

Dressing

  • 2 mskljus soja
  • 2 mskOstronsås
  • 2 mskLimejuice
  • 1 mskIngefära, färsk och finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tskSesamolja
  • 2 mskolja, neutral

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Råkostsallad med sesampanerad kyckling och sojadressing