Brownies med kanel

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Brownies med kanel

Saftiga brownies med juliga smaker av kanel, ingefära och kryddnejlika. Nötterna kan varieras med de nötterna du har hemma och tranbär kan bytas ut mot annan torkad frukt som russin, aprikoser och torkade fikon skurna i små bitar. Receptet ger ca. 30 bitar.

Brownies med kanel
Brownies med kanel

Ingredienser

250 gsmör
250 gMörk choklad
4 ägg
200 gfarinsocker
200 gSocker
2 tskVaniljsocker
1 tskKanel
0,5 tskingefära, riven, torkad
1 nypakryddnejlika
200 gmjöl
3 mskkakao
100 gpekannötter, eller valnötter
50 gPistagekärnor
100 gtorkade tranbär, eller annan torkad frukt

Gör så här

  1. Använd en form som är 25 x 25 centimeter eller 20 x 30 centimeter.
  2. Värm ugnen till 170 grader. Klä kakformen med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Hacka chokladen och rör ner den i det smälta smöret. Ställ kastrullen åt sidan.
  4. Vispa ihop ägg, farinsocker och socker i en skål. Vispa tills blandningen är lite fluffig.
  5. Rör ner chokladsmöret och tillsätt vaniljsocker, siktat mjöl, kryddor och kakao. Rör om tills degen är slät och jämn och blanda till sist i grovhackade nötter och tranbär.
  6. Häll smeten i kakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i 170 grader i ca. 35-40 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  7. Brownien kan med fördel stå i kylen över natten. Skär i snygga, små bitar innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Brownies med kanel