Tonfisksandwich med kapris och citron

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Tonfisksandwich med kapris och citron

En krämig tonfiskröra är väldigt gott i sig men på rågbröd blir det helt fantastiskt. Kapris och citron tillför härlig syra. En perfekt lunch, middag eller picknick för varma dagar.

Tonfisksandwich med kapris och citron

Ingredienser

2 burkartonfisk i olja
1 dlmajonnäs, lättmajonnäs om man vill
2 mskkapris, grovhackad
2 Salladslökar, finhackade
4 mskfärska örter, som bladpersilja, basilika, dill och dragon
1 mskcitronsaft
8 skivorRågbröd

Gör så här

1
Häll av oljan från tonfisken, men spara den till dressingen. Mosa tonfisken med en gaffel.
2
Lägg majonnäsen i en skål, vispa i oljan från tonfisken och citronsaften. Tillsätt tonfisk, kapris, salladslök och örter. Blanda väl till en slät blandning.
3
Smörj hälften av brödskivorna med tonfiskröran och gör fina mackor.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

  2. (1)

    Stekt torsk med brynt smör och potatismos

  3. (1)

    Tuna melt quesadilla – tips på snabb lunch

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Tonfisk
    4. Mackor

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis

(1)

Fiskgratäng med makaroner