Tonfisksandwich med kapris och citron
En krämig tonfiskröra är väldigt gott i sig men på rågbröd blir det helt fantastiskt. Kapris och citron tillför härlig syra. En perfekt lunch, middag eller picknick för varma dagar.
Ingredienser
- 2 burkartonfisk i olja
- 1 dlmajonnäs, lättmajonnäs om man vill
- 2 mskkapris, grovhackad
- 2 Salladslökar, finhackade
- 4 mskfärska örter, som bladpersilja, basilika, dill och dragon
- 1 mskcitronsaft
- 8 skivorRågbröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.