Frasstekt ankbröst med kryddig sås
Imponera med ett krispigt ankbröst med palsternackspuré, rödlökskompott och kryddsås med inslag av hallon. Det är faktiskt lättare än du tror! Servera gärna med stekt potatis.
Ingredienser
- 4 ankbröst
- 250 gSpenat, färsk, rensad och tvättad
- 1 vitlöksklyfta
- salt och malen peppar
- Olja
Rödlökskompott
- 2 rödlökar
- 2 msksmör
- 2 mskSocker
- 2 msksherryvinäger, balsamvinäger eller rödvinsvinäger
Palsternackspuré
- 600 gPalsternacka
- 6 dlmjölk
- 2 msksmör
- salt och malen peppar
Kryddsås
- 6 dlKycklingfond, eller oxfond
- 5 mskAkaciahonung, flytande
- 4 mskBalsamvinäger
- 4 msksherryvinäger, eller rödvinsvinäger
- 4 stjärnanis
- 1 bitkanelstång
- 4 skivoringefära, färsk
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 2 msksmör
- salt och malen peppar
- 1 nävehallon, färska (kan utelämnas)