Frasstekt ankbröst med kryddig sås

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Frasstekt ankbröst med kryddig sås

Imponera med ett krispigt ankbröst med palsternackspuré, rödlökskompott och kryddsås med inslag av hallon. Det är faktiskt lättare än du tror! Servera gärna med stekt potatis.

Stekt ankbröst med kryddig sås
Stekt ankbröst med kryddig sås

Ingredienser

  • 4 ankbröst
  • 250 gSpenat, färsk, rensad och tvättad
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen peppar
  • Olja

Rödlökskompott

  • 2 rödlökar
  • 2 msksmör
  • 2 mskSocker
  • 2 msksherryvinäger, balsamvinäger eller rödvinsvinäger

Palsternackspuré

  • 600 gPalsternacka
  • 6 dlmjölk
  • 2 msksmör
  • salt och malen peppar

Kryddsås

  • 6 dlKycklingfond, eller oxfond
  • 5 mskAkaciahonung, flytande
  • 4 mskBalsamvinäger
  • 4 msksherryvinäger, eller rödvinsvinäger
  • 4 stjärnanis
  • 1 bitkanelstång
  • 4 skivoringefära, färsk
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msksmör
  • salt och malen peppar
  • 1 nävehallon, färska (kan utelämnas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Frasstekt ankbröst med kryddig sås

Ämnen