Påsktårta med apelsin
Bjud på en saftig och imponerande chokladtårta med apelsin till påsk! Den här kombon av mörk choklad och apelsinmarmelad är oslagbar. Receptet är för två kakformar på 20 centimeter i diameter.
Ingredienser
- 5 dlmjöl
- 5 dlSocker
- 1,25 dlKakao
- 3 tskBakpulver
- 2 tskVaniljsocker, äkta
- 2,5 dlmjölk, gräddfil eller kefir
- 150 gsmör, smält (eller neutral olja)
- 2 ägg, stora
- 2 mskApelsinskal, fint rivet
- 1,5 dlVatten, kokande
Fyllning och glasyr
- 300 gMörk choklad
- 2,5 dlgrädde
- 1 dlApelsinmarmelad
Extratopping om så önskas
- Choklad , riven
- marsipanägg
- apelsinskal, i strimlor (inlagda)