Påsktårta med apelsin

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Påsktårta med apelsin

Bjud på en saftig och imponerande chokladtårta med apelsin till påsk! Den här kombon av mörk choklad och apelsinmarmelad är oslagbar. Receptet är för två kakformar på 20 centimeter i diameter.

Chokladtårta med apelsin och marsipanägg.
Chokladtårta med apelsin och marsipanägg.

Ingredienser

  • 5 dlmjöl
  • 5 dlSocker
  • 1,25 dlKakao
  • 3 tskBakpulver
  • 2 tskVaniljsocker, äkta
  • 2,5 dlmjölk, gräddfil eller kefir
  • 150 gsmör, smält (eller neutral olja)
  • 2 ägg, stora
  • 2 mskApelsinskal, fint rivet
  • 1,5 dlVatten, kokande

Fyllning och glasyr

  • 300 gMörk choklad
  • 2,5 dlgrädde
  • 1 dlApelsinmarmelad

Extratopping om så önskas

  • Choklad , riven
  • marsipanägg
  • apelsinskal, i strimlor (inlagda)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Påsktårta med apelsin