Sallad med fänkål, citrus, granatäpple och vallmofrön

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Sallad med fänkål, citrus, granatäpple och vallmofrön

En krispig sallad som passar bra till bland annat rökt eller stekt kött och till mustiga grytor. Eller som ett lätt alternativ när du inte är så hungrig.

Sallad med fänkål, citrus, granatäpple och vallmofrön
Sallad med fänkål, citrus, granatäpple och vallmofrön

Ingredienser

1 fänkål
2 apelsiner
1 grapefrukt, rosa
2 mskvallmofrön
0,5 Granatäpple
4 mskOlivolja
1 mskcitronsaft
salt och malen peppar
1 nävevattenkrasse, eller små salladsblad

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tunna skivor på mandolin. Skär bort skalet på apelsinen och grapefrukten. Skär ut hinnfria filéer med en vass kniv. Blanda fänkål, apelsin och grapefrukt.
  2. Tillsätt olivolja och citronsaft. Krydda lätt med salt och peppar, tillsätt granatäppelkärnor och vattenkrasse (eller sallad) och vänd ihop det hela lätt.
  3. Rosta vallmofröna lätt i en torr och varm stekpanna.
  4. Lägg salladen på ett passande fat och strö över vallmofrön.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sallad med fänkål, citrus, granatäpple och vallmofrön