Colcannon – riktig comfort food

Av Godare

Vad tycker du?

Colcannon – riktig comfort food

(23)

Colcannon – Irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt, gärna med lite stekt svamp till. Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.

Colcannon är en klassiker på Irland

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
potatis, mjölig
75 g
Margarin, mjölkfritt + till stekning samt smörgömma
1.5 dl
havremjölk
4 dl
Purjolök, hackad
1 l
vitkål, hackad
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är helt mjuka och häll då av vattnet. Mosa potatisarna med potatisstöt, tillsätt 75 g margarin och havremjölk och rör samman till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
2
Fräs purjolök och vitkål i margarin med salt och peppar tills det mjuknat men inte fått någon färg. Vänd ner kålblandningen i moset. Servera på ett uppläggningsfat med en liten urgröpning i mitten, lägg på en klick margarin och låt det smälta. Vrid slutligen några varv med pepparkvarnen över moset.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Värmande vego – Karoline Jönssons nya vegokokbok

  2. Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika