Colcannon – riktig comfort food
Colcannon – Irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt, gärna med lite stekt svamp till. Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg
potatis, mjölig
75 g
Margarin, mjölkfritt + till stekning samt smörgömma
1.5 dl
havremjölk
4 dl
Purjolök, hackad
1 l
vitkål, hackad
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är helt mjuka och häll då av vattnet. Mosa potatisarna med potatisstöt, tillsätt 75 g margarin och havremjölk och rör samman till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
2
Fräs purjolök och vitkål i margarin med salt och peppar tills det mjuknat men inte fått någon färg. Vänd ner kålblandningen i moset. Servera på ett uppläggningsfat med en liten urgröpning i mitten, lägg på en klick margarin och låt det smälta. Vrid slutligen några varv med pepparkvarnen över moset.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen