Så kokar du kräftor

Av Godare

Vad tycker du?

Så kokar du kräftor

(6)

Att koka kräftor är enklare än man kan tro. En välkryddad och kokande lag med anis och krondill och en hink nyfångade kräftor är allt som behövs. Krondillen är en viktig ingrediens så se helst till att få tag på dill som bildat kronor.

Koka egna kräftor

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
kräftor

Lag

2.5 l
Vatten
1 flaska
öl, à 33 cl, gärna porter eller annat mörkt öl
1 dl
grovsalt
3
sockerbitar
1 tsk
Anis, kan uteslutas
Krondill, några klasar

Gör så här

1
Koka upp vatten, öl, salt, sockerbitar, anis och krondill i en stor gryta. Lägg i cirka fem kräftor åt gången, släng de som inte lever. Släpp i dem med huvudet först. Vattnet ska koka upp helt innan nästa omgång läggs i.
2
Koka kräftorna tills de flyter upp med rumpan först, cirka 8–10 minuter, då är de klara. Låt dem ligga kvar och svalna i lagen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. ÖL

    Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Skaldjur
    3. Kräftskiva
decoration divider

Skaldjur

Visa alla

Skaldjursrisotto

Spaghetti med musslor

Poke bowl med pilgrimsmusslor

Räkgryta med chili och kokos