Så kokar du kräftor
Att koka kräftor är enklare än man kan tro. En välkryddad och kokande lag med anis och krondill och en hink nyfångade kräftor är allt som behövs. Krondillen är en viktig ingrediens så se helst till att få tag på dill som bildat kronor.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg
kräftor
Lag
2.5 l
Vatten
1 flaska
öl, à 33 cl, gärna porter eller annat mörkt öl
1 dl
grovsalt
3
sockerbitar
1 tsk
Anis, kan uteslutas
Krondill, några klasar
Gör så här
1
Koka upp vatten, öl, salt, sockerbitar, anis och krondill i en stor gryta. Lägg i cirka fem kräftor åt gången, släng de som inte lever. Släpp i dem med huvudet först. Vattnet ska koka upp helt innan nästa omgång läggs i.
2
Koka kräftorna tills de flyter upp med rumpan först, cirka 8–10 minuter, då är de klara. Låt dem ligga kvar och svalna i lagen.