Linsgryta med asiatiska smaker
Linsgryta – billigt, enkelt, gott och värmande. Smaksätt grytan med färsk ingefära och koriander för asiatisk touch.
Ingredienser
Ingredienser
1
lök
2
Morötter
2
vitlöksklyfta
2 msk
Rapsolja
1 msk
färsk ingefära, riven
1 tsk
Koriander
0.5 tsk
mald spiskummin
1 krm
Kanel, malen
4 dl
röda linser
400 g
Krossade tomater
400 ml
Kokosmjölk
1 port
Grönsaksbuljong
2 dl
Vatten
Salt
Lime
Till servering
ris
naan bröd
Gör så här
1
Skala lök och morötter och tärna dem i cirka 1 centimeter stora tärningar. Skala och riv vitlöken.
2
Fräs lök, morötter och vitlök i olja i några minuter. Riv ingefäran och rör i.
3
Tillsätt koriander, spiskummin och kanel.
4
Häll i linserna och rör om så allt blandas ordentligt. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Smula i grönsaksbuljongen.
5
Låt sjuda under lock i cirka 25–30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
6
Till servering: ris och naanbröd.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen