Linsgryta med asiatiska smaker

Av Godare

Vad tycker du?

Linsgryta med asiatiska smaker

(25)

Linsgryta – billigt, enkelt, gott och värmande. Smaksätt grytan med färsk ingefära och koriander för asiatisk touch.

Linsgryta är både billigt och gott.

Ingredienser

Ingredienser

1
lök
2
Morötter
2
vitlöksklyfta
2 msk
Rapsolja
1 msk
färsk ingefära, riven
1 tsk
Koriander
0.5 tsk
mald spiskummin
1 krm
Kanel, malen
4 dl
röda linser
400 g
Krossade tomater
400 ml
Kokosmjölk
1 port
Grönsaksbuljong
2 dl
Vatten
Salt
Lime

Till servering

ris
naan bröd

Gör så här

1
Skala lök och morötter och tärna dem i cirka 1 centimeter stora tärningar. Skala och riv vitlöken.
2
Fräs lök, morötter och vitlök i olja i några minuter. Riv ingefäran och rör i.
3
Tillsätt koriander, spiskummin och kanel.
4
Häll i linserna och rör om så allt blandas ordentligt. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Smula i grönsaksbuljongen.
5
Låt sjuda under lock i cirka 25–30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
6
Till servering: ris och naanbröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Festlig fläskfilégryta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok