Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Av Godare

Vad tycker du?

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

(11)

Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt. Recept av Niklas Ekstedt.

Ingredienser

Sockerkaka

150 g
Smör
2 dl
mjölk
250 g
ägg
500 g
strösocker
1
citron, zesten
500 g
Vetemjöl
10 g
Bakpulver

Italiensk maräng

0.75 dl
Vatten
150 g
Socker
100 g
äggvita
1 tsk
Citronsaft
1 msk
Socker
Hallonsylt
0.5 l
Glass

Gör så här

1
Börja med sockerkakan: Smält smöret i mjölken.
2
Vispa ägg, socker och zest fluffigt.
3
Sikta ner mjöl och bakpulver i äggsmeten. Slå lite av smeten i smör/mjölken. Vänd samman alltihop.
4
Baka i smörad och bröad form på 180 grader i 35–40 minuter.
5
Låt svalna i formen.
6
Italiensk maräng: Koka vatten och socker till 121 grader.
7
Vispa äggvita, citronsaft och socker fluffigt.
8
Häll på sockerlagen under vispning och vispa tills blandningen blivit kall.
9
Vid servering: Stansa ut runda kakor av sockerkakan och klicka på hallonsylt. Lägg en kula glass på varje och spritsa med italiensk maräng. Bränn av bakelsen med en brulébrännare.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Glassbomb med chokladtopping

  2. Hallon- och apelsinsviss

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Mjuka kakor
    4. Italiensk mat
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone