Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt.

Recept av Niklas Ekstedt.

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Ingredienser

Sockerkaka

150 gSmör
2 dlmjölk
250 gägg
500 gströsocker
1 citron, zesten
500 gVetemjöl
10 gBakpulver

Italiensk maräng

0,75 dlVatten
150 gSocker
100 gäggvita
1 tskCitronsaft
1 mskSocker
Hallonsylt
0,5 lGlass

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass