Håll andan - nu är det surströmmingstider

Av Clara Öhrn

Vad tycker du?

Håll andan - nu är det surströmmingstider

(7)

Surströmming är känt över hela världen för sin speciella odör.
Det är maten som delar Sverige i två läger.
Den tredje torsdagen i augusti är det dags för surströmmingspremiär och laga till en god surströmmingsklämma.

Surströmmingsklämma

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
Mandelpotatis
2 burkar
strömmingar, à 475 g
1
rödlök
1
silverlök
1 knippe
gräslök
Smör
8 st
Tunnbröd, mjukt

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
2
Låt surströmmingen rinna av. Rensa den och ta bort benen.
3
Skala och finhacka löken. Skär potatisen i skivor.
4
Bre smör på tunnbröden och lägg på potatis, lök och surströmming. Rulla ihop till klämmor. Är du nybörjare kan du börja med ytterst lite surströmming för att prova och sedan öka på om du vill.
5
Ät och njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gravad strömming med löjrom

  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider