Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Det här är en snabb och läcker smårätt som passar som förrätt eller som tillbehör till en annan rätt. Här får du salt, god och grillad lufttorkad skinka, smält mozzarella och en hint av sötma från vattenmelonen. Underbart!

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka
Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Ingredienser

  • 16 sparrisstjälkar
  • 250 gmozzarella
  • 16 skivorlufttorkad skinka, 8 cm stora
  • Olivolja
  • 2 mskrostade pinjenötter
  • balsamvinäger, tjock och söt (balsamvinäger crema)
  • 0,25 vattenmelon, liten
  • basilika, färsk till servering
  • Flingsalt
  • svartpeppar, mald

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.