Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka
Det här är en snabb och läcker smårätt som passar som förrätt eller som tillbehör till en annan rätt. Här får du salt, god och grillad lufttorkad skinka, smält mozzarella och en hint av sötma från vattenmelonen. Underbart!
Ingredienser
- 16 sparrisstjälkar
- 250 gmozzarella
- 16 skivorlufttorkad skinka, 8 cm stora
- Olivolja
- 2 mskrostade pinjenötter
- balsamvinäger, tjock och söt (balsamvinäger crema)
- 0,25 vattenmelon, liten
- basilika, färsk till servering
- Flingsalt
- svartpeppar, mald
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.