Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Det här är en snabb och läcker smårätt som passar som förrätt eller som tillbehör till en annan rätt. Här får du salt, god och grillad lufttorkad skinka, smält mozzarella och en hint av sötma från vattenmelonen. Underbart!

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

Ingredienser

16 sparrisstjälkar
250 gmozzarella
16 skivorlufttorkad skinka, 8 cm stora
Olivolja
2 mskrostade pinjenötter
balsamvinäger, tjock och söt (balsamvinäger crema)
0,25 vattenmelon, liten
basilika, färsk till servering
Flingsalt
svartpeppar, mald

Gör så här

1
Dela varje mozzarella i åtta jämna bitar. Skär av de nedersta 3-4 cm av sparrisen och dela sparrisen på mitten. Lägg två sparrishalvor på en skinkskiva.
2
Lägg på en bit mozzarella och rulla ihop så att sparrisen och osten blir väl inlindade. Trä sparrisrullarna på ett spett.
3
Skär vattenmelon i ca. 1 cm tjocka skivor.
4
Lägg skivorna på lite hushållspapper och strö över några nypor salt.
5
Pensla melonskivorna och sparrisrullarna med lite olivolja. Grilla melonen snabbt på båda sidor på hög värme. Grilla sparrisrullarna i tre till fyra minuter, vänd spetten ett par gånger under tiden så att de blir jämnt grillade.
6
Ringla över balsamvinäger och lite extra olja vid servering. Strö över rostade pinjenötter och servera spetten med grillad melon. Garnera med basilika.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Sparriskräm med yoghurt

  2. (2)

    Fabbes gröna sparrissoppa

  3. (1)

    Grillad vattenmelon med feta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Förrätter

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad