Kycklingpaj med smördeg – chicken pot pie

Av Lise Finckenhagen

(15)

Vad tycker du?

Kycklingpaj med smördeg – chicken pot pie

I det här receptet får du garanterat ingen blöt eller ogräddad botten här handlar allt om locket. Blanda kyckling och grönsaker med en tjock sås och täck hela härligheten med ett smördegslock som blir frasigt och gott.

Kycklingpaj med smördeg - chicken pot pie
Kycklingpaj med smördeg - chicken pot pie

Ingredienser

Pajdeg

  • 220 gmjöl
  • 120 gSmör , kallt
  • 1 ägg, uppvispat
  • 60 mlVatten, kallt
  • 1 nypasalt

Fyllning

  • 2 Schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 gKyckling, lårfilé eller kycklingfilé
  • 3 morötter
  • 5 Salladslökar
  • 3 msksmör
  • 2 mskingefära, färsk, riven
  • 3 mskmjöl
  • 3 dlKycklingfond, eller buljong
  • 1 dlgrädde
  • 2 mskSoja
  • 2 tsksesamolja
  • 0,5 dlfärska örter, persilja, koriander, gräslök
  • Salt och peppar
  • Äggula, till pensling

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingpaj med smördeg – chicken pot pie