Kycklingpaj med smördeg – chicken pot pie
I det här receptet får du garanterat ingen blöt eller ogräddad botten här handlar allt om locket. Blanda kyckling och grönsaker med en tjock sås och täck hela härligheten med ett smördegslock som blir frasigt och gott.
Ingredienser
Pajdeg
- 220 gmjöl
- 120 gSmör , kallt
- 1 ägg, uppvispat
- 60 mlVatten, kallt
- 1 nypasalt
Fyllning
- 2 Schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 600 gKyckling, lårfilé eller kycklingfilé
- 3 morötter
- 5 Salladslökar
- 3 msksmör
- 2 mskingefära, färsk, riven
- 3 mskmjöl
- 3 dlKycklingfond, eller buljong
- 1 dlgrädde
- 2 mskSoja
- 2 tsksesamolja
- 0,5 dlfärska örter, persilja, koriander, gräslök
- Salt och peppar
- Äggula, till pensling