Hummus med citronolja

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hummus med citronolja

Citrondoftande hummus. Att göra hummus är kanske lättare än du tror, prova bara det här receptet med citronolja, kokta kikärter och kryddor. Röran passar lika bra som smårätt, tillbehör eller dipp.

Hummus med citronolja
Hummus med citronolja

Ingredienser

  • 450 gkikärter, torkade
  • 1 mskBakpulver
  • 1,5 dltahini, rå, av hög kvalitet
  • 3 mskcitronsaft
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
  • Salt

Citrontopping

  • 1,5 citron, saften
  • 2 tskSpiskummin, malen
  • 1 tskSalt
  • 1 mskvitlök, finriven
  • 1 nypatorkad chili
  • 0,5 grön chili

Till servering

  • Olivolja
  • Persilja , hackad
  • spiskummin, krossad
  • paprikapulver
  • kikärter, kokta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hummus med citronolja

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.