Hummus med citronolja
Citrondoftande hummus. Att göra hummus är kanske lättare än du tror, prova bara det här receptet med citronolja, kokta kikärter och kryddor. Röran passar lika bra som smårätt, tillbehör eller dipp.
Ingredienser
- 450 gkikärter, torkade
- 1 mskBakpulver
- 1,5 dltahini, rå, av hög kvalitet
- 3 mskcitronsaft
- 2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
- Salt
Citrontopping
- 1,5 citron, saften
- 2 tskSpiskummin, malen
- 1 tskSalt
- 1 mskvitlök, finriven
- 1 nypatorkad chili
- 0,5 grön chili
Till servering
- Olivolja
- Persilja , hackad
- spiskummin, krossad
- paprikapulver
- kikärter, kokta
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.