Chokladpaj med whisky

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Chokladpaj med whisky

Chokladpaj med whisky och kaffegrädde är en irländskinspirerad chokladpaj, där Irish Coffee möter en mörk chokladkräm. Tillsammans smälter de ihop över en krispig chokladkexbotten.

Chokladpaj med whisky
Chokladpaj med whisky

Ingredienser

Botten

  • 150 gchokladkakor
  • 80 gsmör, smält

Chokladgrädde

  • 200 gMörk choklad, 55-64 % kakaohalt
  • 100 gmörk matlagningschoklad, 70 % kakaohalt
  • 3 dlgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 5 äggulor
  • 3 mskfarinsocker
  • 2 mskSocker
  • 1 msksmör
  • 2 mskwhisky

Kaffegrädde

  • 2 dlgrädde
  • 1 mskSocker, finkornigt eller florsocker
  • 2 mskSnabbkaffe, helst espressosort
  • kakao, eller riven choklad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladpaj med whisky

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.