Hemgjord currypasta

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hemgjord currypasta

Om du aldrig har gjort din alldeles egna currypasta så måste du prova. Chili, ingefära, vitlök, citrongräs och massor av kryddor blir en otroligt smakrik kryddpasta som du sen kan använda för att höja middagen till nya nivåer.

Hemgjord currypasta med chili, ingefära, vitlök, citrongräs och massor av goda kryddor.
Hemgjord currypasta med chili, ingefära, vitlök, citrongräs och massor av goda kryddor.

Ingredienser

  • 5 röd chili, torkade, ev. fler
  • 15 gIngefära
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 Schalottenlökar
  • 2 citrongräs
  • 1 mskolja, neutral
  • 1 mskkorianderfrön
  • 2 tskspiskummin
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tskfänkålsfrön
  • 0,75 tskhel svartpeppar
  • 0,5 tskriven muskotnöt
  • 0,5 tskKanel, malen
  • 1 tskGurkmeja
  • 1 tskSalt
  • 1 mskräkpasta, eller fisksås
  • 1 tskfarinsocker
  • 1 mskkorianderrötter, hackade (kan utelämnas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hemgjord currypasta

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.