Hemgjord currypasta
Om du aldrig har gjort din alldeles egna currypasta så måste du prova. Chili, ingefära, vitlök, citrongräs och massor av kryddor blir en otroligt smakrik kryddpasta som du sen kan använda för att höja middagen till nya nivåer.
Ingredienser
- 5 röd chili, torkade, ev. fler
- 15 gIngefära
- 6 vitlöksklyftor
- 4 Schalottenlökar
- 2 citrongräs
- 1 mskolja, neutral
- 1 mskkorianderfrön
- 2 tskspiskummin
- 6 kryddnejlikor
- 1 lagerblad
- 0,5 tskfänkålsfrön
- 0,75 tskhel svartpeppar
- 0,5 tskriven muskotnöt
- 0,5 tskKanel, malen
- 1 tskGurkmeja
- 1 tskSalt
- 1 mskräkpasta, eller fisksås
- 1 tskfarinsocker
- 1 mskkorianderrötter, hackade (kan utelämnas)
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.