Krossad färskpotatis med gräddfil
Frasig och krossad färskpotatis smakar ljuvligt med riven parmesan och en fräsch gräddfilsdressing med vitlök, citronsaft och hackad gräslök. Perfekt att göra när du fått kokta potatisar över.
Ingredienser
- 1 kgFärskpotatis
- 2 dlparmesan, riven
- 3 dlgräddfil, eller crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 citron
- 1 knippegräslök
- Olivolja
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.