Krossad färskpotatis med gräddfil

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Krossad färskpotatis med gräddfil

Frasig och krossad färskpotatis smakar ljuvligt med riven parmesan och en fräsch gräddfilsdressing med vitlök, citronsaft och hackad gräslök. Perfekt att göra när du fått kokta potatisar över.

Krossad färskpotatis med parmesan och gräddfilsdressing
Krossad färskpotatis med parmesan och gräddfilsdressing

Ingredienser

  • 1 kgFärskpotatis
  • 2 dlparmesan, riven
  • 3 dlgräddfil, eller crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron
  • 1 knippegräslök
  • Olivolja
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krossad färskpotatis med gräddfil

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.