Spaghetti med linsbolognese

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Spaghetti med linsbolognese

Belugalinser passar fint att göra pastasås med, de är goda och har ett härligt tuggmotstånd. Linser är proteinrika och en bra ersättning för köttfärs. Toppa med nyriven parmesanost. Recept ur ”Göra gott” av Malin Landqvist och Victoria Voss.

Spaghetti med linsbolognese
Spaghetti med linsbolognese

Ingredienser

  • 400 gPasta, t ex fullkornsspaghetti, lins- eller bönpasta
  • Riven parmesanost

Linssås

  • 1 Lök, gul
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stjälkblekselleri
  • 1 morot
  • 1 mskoregano, eller salvia, torkad
  • 0,5 dlOlivolja
  • 1,5 dlbelugalinser, torkade, svarta
  • 2 mskTomatpuré
  • 400 gkrossade tomater, eller frysta tomatslattar
  • 5 dlVatten
  • 1 mskBalsamvinäger
  • 1 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spaghetti med linsbolognese

Ämnen