Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Kycklingfilé som serveras med ugnsrostat blomkålsmos och vitlöksdoftande brysselkål och broccoli, toppad med knapriga mandelspån. En jättegod, nyttig och mättande middag för hela familjen! Recept ur boken ”Eat Clean” av Kristina Andersson.

Det går bra att byta blomkålsmoset mot mos på potatis eller andra rotfrukter.

Ingredienser

1 blomkålshuvud, stort
1 mskolivolja
4 kycklingfiléer
200 gBrysselkål, färsk
1 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
1 msksmör
1 citron, saften
1 dlmandelspån
Salt och peppar

Gör så här

1
Bryt blomkålshuvudet i bitar, lägg i en ugnsfast form och ringla över oljan. Ugnsrosta i 200 grader i 20–30 minuter.
2
Bryn eventuellt först kycklingfiléerna lätt runtom i en stekpanna. Ugnsstek dem sedan i 150–175 grader i 20–30 minuter. Använd gärna stektermometer.
3
Ansa och skär brysselkålen i klyftor. Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Hacka vitlöken.
4
Smält smöret i pannan och tillsätt vitlök, citron och kålen. Fräs tills kålen börjar mjukna. Tillsätt mandelspån och låt dem fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar.
5
Mixa den rostade blomkålen till ett mos. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (4)

    Quinoa- och chiafrallor

  2. (20)

    Världens enklaste jordgubbsglass

  3. (1)

    Thaimarinerad lax i tortillabröd

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Middagstips

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta