Kycklingfilé med rostat blomkålsmos
Kycklingfilé som serveras med ugnsrostat blomkålsmos och vitlöksdoftande brysselkål och broccoli, toppad med knapriga mandelspån. En jättegod, nyttig och mättande middag för hela familjen! Recept ur boken ”Eat Clean” av Kristina Andersson.
Ingredienser
1 blomkålshuvud, stort
1 mskolivolja
4 kycklingfiléer
200 gBrysselkål, färsk
1 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
1 msksmör
1 citron, saften
1 dlmandelspån
Salt och peppar
Gör så här
1
Bryt blomkålshuvudet i bitar, lägg i en ugnsfast form och ringla över oljan. Ugnsrosta i 200 grader i 20–30 minuter.
2
Bryn eventuellt först kycklingfiléerna lätt runtom i en stekpanna. Ugnsstek dem sedan i 150–175 grader i 20–30 minuter. Använd gärna stektermometer.
3
Ansa och skär brysselkålen i klyftor. Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Hacka vitlöken.
4
Smält smöret i pannan och tillsätt vitlök, citron och kålen. Fräs tills kålen börjar mjukna. Tillsätt mandelspån och låt dem fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar.
5
Mixa den rostade blomkålen till ett mos. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och peppar.