Chokladmousse med nötbotten

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Chokladmousse med nötbotten

Chokladmousse med nötbotten görs efter ett recept som kocken Lise Finckenhagen lärde sig när hon var nybliven lärling på norska gourmetrestaurangen Bagatelle. Moussen är gjord utan vispgrädde vilket ger en lite lättare känsla utan att det går ut över den fylliga chokladsmaken.

Dekorera gärna tårtan med färska hallon, jordgubbar eller blåbär.

Chokladmoussetårta med nötbotten
Chokladmoussetårta med nötbotten

Ingredienser

Nötbotten

2 äggvitor, stora
100 gSocker
125 gHasselnötter, och/eller mandel

Chokladmousse

5 ägg, medium/stora
300 gMörk choklad, 55-64 %
150 gSmör
3 Gelatinblad
1,5 dlstarkt kaffe
100 gSocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladmousse med nötbotten

Ämnen