Viltgryta med älg

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Viltgryta med älg

Bjud på en viltgryta med mört älgkött, skogschampinjoner och en fantastisk rödvinssås. Toppa med hackad färsk persilja och servera med kokt potatis och snabbinlagda rödbetor.

Viltgryta med älgkött, skogschampinjoner och rödvinssås, serverad med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Viltgryta med älgkött, skogschampinjoner och rödvinssås, serverad med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser

  • 600 gälgkött, mört
  • 300 gSkogschampinjoner, eller annan svamp
  • 350 gdelikatesslökar, små
  • 2 kvistartimjan, kan utelämnas
  • Salt och peppar
  • smör och olja, till stekning
  • 0,5 dlPersilja , hackad

Till servering

  • Potatis, kokt eller råstekt
  • rödbetor, snabbinlagda

Rödvinssås

  • 2 mskschalottenlök, finhackad
  • 3 dlrödvin
  • 5 dloxfond, eller viltfond, god och koncentrerad/reducerad
  • 2 mskSvart vinbärsgelé
  • 3 msksmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Viltgryta med älg