Viltgryta med älg

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Viltgryta med älg

Bjud på en viltgryta med mört älgkött, skogschampinjoner och en fantastisk rödvinssås. Toppa med hackad färsk persilja och servera med kokt potatis och snabbinlagda rödbetor.

Viltgryta med älgkött, skogschampinjoner och rödvinssås, serverad med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Viltgryta med älgkött, skogschampinjoner och rödvinssås, serverad med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser

600 gälgkött, mört
300 gSkogschampinjoner, eller annan svamp
350 gdelikatesslökar, små
2 kvistartimjan, kan utelämnas
Salt och peppar
smör och olja, till stekning
0,5 dlPersilja , hackad

Till servering

Potatis, kokt eller råstekt
rödbetor, snabbinlagda

Rödvinssås

2 mskschalottenlök, finhackad
3 dlrödvin
5 dloxfond, eller viltfond, god och koncentrerad/reducerad
2 mskSvart vinbärsgelé
3 msksmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Viltgryta med älg