Färskostmoussetårta med jordgubbar
Den här tårtan är en riktig sommardröm som dessutom är enkel att baka. Kardemummabotten, salt kolasås och mousse tillsammans med söta jordgubbar är allt som behövs för en riktigt god tårta.
Recept ur boken ”Tårtor” av Cecilia H Larsson.
Ingredienser
Salt kolasås
- 1 dlglykossirap, knappt
- 2 dlStrösocker
- 3 dlvispgrädde
- 30 gsmör
- 0,75 tskSalt
- 1 tskVaniljsocker
Kardemummabotten
- 50 gsmör
- 1 dlmjölk
- 3 ägg
- 2,5 dlStrösocker
- 1 tskVaniljsocker
- 210 gvetemjöl
- 2 tskBakpulver
- 1 tskkardemummakärnor, mortlade
- 1 citron, ekologisk, zesten
- 1 krmSalt
Färskostmousse
- 5 dlvispgrädde
- 300 gphiladelphiaost
- 1 dlflorsocker
- 1 Lime, ekologisk, zesten
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 17 recept