Sparrispaj med bacon

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Sparrispaj med bacon

Bjud på en frestande paj med sparris, salladslök och bacon. Servera den frasigt varm eller kall med en fräsch örtdressingen bredvid – perfekt för en picknick eller middag.

Paj med sparris, salladslök och bacon
Paj med sparris, salladslök och bacon

Ingredienser

Pajdeg

  • 220 gmjöl
  • 120 gsmör, kallt, i små tärningar
  • 1 ägg, vispat
  • 60 mlvatten, kallt
  • 1 nypasalt

Fyllning

  • 150 gbacon
  • 250 gsparris, smal
  • 1 Salladslök
  • 200 gRiven ost, t.ex. jarlsberg, cheddar, mozzarella
  • 3 ägg, stora
  • 3 dlgrädde, eller crème fraîche
  • Salt
  • Peppar
  • Olja, till stekning

Dressing

  • 3 dlcréme fraiche, ev. gräddfil eller naturell grekisk yoghurt
  • 1,5 dlfärska örter, hackade, t.ex. gräslök, dill, basilika
  • 2 Schalottenlökar
  • 0,5 dlcitronsaft
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sparrispaj med bacon

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen