Sparrispaj med bacon
Bjud på en frestande paj med sparris, salladslök och bacon. Servera den frasigt varm eller kall med en fräsch örtdressingen bredvid – perfekt för en picknick eller middag.
Ingredienser
Pajdeg
- 220 gmjöl
- 120 gsmör, kallt, i små tärningar
- 1 ägg, vispat
- 60 mlvatten, kallt
- 1 nypasalt
Fyllning
- 150 gbacon
- 250 gsparris, smal
- 1 Salladslök
- 200 gRiven ost, t.ex. jarlsberg, cheddar, mozzarella
- 3 ägg, stora
- 3 dlgrädde, eller crème fraîche
- Salt
- Peppar
- Olja, till stekning
Dressing
- 3 dlcréme fraiche, ev. gräddfil eller naturell grekisk yoghurt
- 1,5 dlfärska örter, hackade, t.ex. gräslök, dill, basilika
- 2 Schalottenlökar
- 0,5 dlcitronsaft
- Salt
- Peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.