Chicken nuggets med tre sorters dip

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Chicken nuggets med tre sorters dip

Krispiga barndomsfavoriter räddar vilken hungersnöd som helst. Att göra hemgjorda kycklingnuggets blir lika gott - om inte godare - än på snabbmatsstället. Stek kycklingbitarna gyllene och servera med tre olika dippsåser.

Chicken nuggets med tre sorters dip
Chicken nuggets med tre sorters dip

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dlkefir, eller filmjölk
  • 2 mskchilisås
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskvitlökspulver
  • 1 tskfänkålsfrön, krossade
  • salt och malen peppar
  • 4 dlbrödsmulor
  • smör och/eller olja, för stekning

Tomat och ingefärsdipp

  • 1 Schalottenlök
  • 300 gtomater, mogna, söta
  • 3,5 mskingefära, färsk, finhackad
  • 1 tskGaram masala
  • 1 nypatorkad chili, krossad
  • 100 gsocker, gärna ljusbrunt
  • 0,5 dlvatten, eller tomatjuice
  • limejuice
  • 1 knippekoriander, eller persilja
  • Salt
  • Olja

Soja- och honungsdipp

  • 1 dlsojasås, gärna saltreducerad
  • 1 dlflytande honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msksrirachasås

Vitlöksmajonnäs med gräslök

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskcitronsaft
  • 2,5 dlOlja, neutral
  • Salt
  • 1 knippegräslök, liten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chicken nuggets med tre sorters dip

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen