Chicken nuggets med tre sorters dip
Krispiga barndomsfavoriter räddar vilken hungersnöd som helst. Att göra hemgjorda kycklingnuggets blir lika gott - om inte godare - än på snabbmatsstället. Stek kycklingbitarna gyllene och servera med tre olika dippsåser.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 2 dlkefir, eller filmjölk
- 2 mskchilisås
- 1 tskpaprikapulver
- 1 tskvitlökspulver
- 1 tskfänkålsfrön, krossade
- salt och malen peppar
- 4 dlbrödsmulor
- smör och/eller olja, för stekning
Tomat och ingefärsdipp
- 1 Schalottenlök
- 300 gtomater, mogna, söta
- 3,5 mskingefära, färsk, finhackad
- 1 tskGaram masala
- 1 nypatorkad chili, krossad
- 100 gsocker, gärna ljusbrunt
- 0,5 dlvatten, eller tomatjuice
- limejuice
- 1 knippekoriander, eller persilja
- Salt
- Olja
Soja- och honungsdipp
- 1 dlsojasås, gärna saltreducerad
- 1 dlflytande honung
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msksrirachasås
Vitlöksmajonnäs med gräslök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 äggulor
- 1 mskdijonsenap
- 1 mskcitronsaft
- 2,5 dlOlja, neutral
- Salt
- 1 knippegräslök, liten
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.