Glutenfria frukostfrallor

Av Elisa Amorelli

(62)

Vad tycker du?

Glutenfria frukostfrallor

Att gömma grönsaker i frallor gör dem inte bara saftigare utan även mer näringsrika och mindre kaloririka.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Glutenfria frukostfrallor

Ingredienser

3,5 mskfiberhusk
5 dlVatten, eller mjölk
2 mskolivolja
1 tsksalt
2,3 dlhavregryn
2,3 dlrismjöl
2,3 dlBovetemjöl, durra eller teff går också bra
100 ggrönsaker, Valfri sort
Olja, till pensling
0,5 dlolika frön, att strö över

Gör så här

1
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel. Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den. Det är det här som gör bullarna så luftiga.
2
Tillsätt olivolja och salt. Vänd ner havregrynen och eventuellt grönsaker i smeten och rör om.
3
Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke. Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna. Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens. Det ska vara lite kladdigt.
4
Forma degen till bullar. Pensla med olivolja och strö över frön. Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. ”Eat clean” – både hälsosamt och klimatsmart

  2. (1)

    Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter

  3. (20)

    Världens enklaste jordgubbsglass

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Glutenfritt

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa