Piña Colada-paj

Av Godare

Vad tycker du?

Piña Colada-paj

(7)

Piña Colada – i pajformat? Ja, med ananas och kokos smakar den här pajen som en klassisk semesterdrink.

– Saknar du rommen kan den alltid serveras i ett glas bredvid som aperitif, tipsar Madeleine Landley.

Recept ur boken ”Allt i ett rätter” av Madeleine Landley.

Piña Colada-paj.

Ingredienser

Ingredienser

150 g
smör, rumsvarmt
1 dl
strösocker
3 dl
vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
3 burk
krossad ananas, à 140 g avrunnen vikt
2 dl
Crème fraiche
1
Ägg
0.5
Lime, saften
1 tsk
vaniljsocker
1 dl
strösocker
0.5 dl
rostade kokosflakes

Gör så här

1
Knåda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Platta ut degen i en smord pajform på cirka 28 centimeter i diameter.
2
Sätt ugnen på 175 grader.
3
Slå av lagen från ananasen och blanda ananasen med crème fraiche, ägg, limesaft och socker.
4
Häll blandningen i pajskalet och strö över kokoschipsen. Grädda pajen mitt i ugnen i 40–45 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Spagettigratäng med smörstekt vitkål

  2. Kyckling med fetaost och höstsvamp

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Paj
    3. Efterrätter
decoration divider

Paj

Visa alla

Så gör du en västerbottenpaj

Minipajer med ägg och bacon

Sparrispaj med salladslök och chèvre

Jordgubbspaj med chokladbotten