Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept

Kocken Thomas Diederichsen är prisad för sina färdigheter att laga till kött. Här delar han med sig av sina bästa tips för att tillaga en perfekt och god fläskfilé fylld med getost och aprikoser

Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept
Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept

Ingredienser

600 gFläskfilé, putsad från senor
100 gGetost, smulad
100 gtorkad aprikos, tärnad
10 gpersilja, hackad
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Sallad på svamp och gulbetor

200 ggulbeta, kokta och skalade
300 gtrattkantarell, eller annan svamp
50 gSchalottenlök
1 mskÄppelcidervinäger
20 gBladspenat
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Gör så här

1
Snitta upp fläskfilén, blanda de övriga ingredienserna och fyll.
2
Rulla ihop köttet och bind med snöre. Krydda med salt och peppar runt om och bryn alla sidor. Baka klart i ugn på 95 grader tills innertemperaturen når 65 grader.
3
Ta ut och låt vila.
4
Sallad på svamp och gulbetor: Stek svampen ihop med schalottenlöken. Ta av från värmen och tillsätt gulbetorna, tärnade. Smaksätt med äppelcidervinäger, salt och peppar och eventuellt lite olja. Till sist, blanda i bladspenaten.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept