Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept

Av Godare

Vad tycker du?

Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept

(6)

Kocken Thomas Diederichsen är prisad för sina färdigheter att laga till kött. Här delar han med sig av sina bästa tips för att tillaga en perfekt och god fläskfilé fylld med getost och aprikoser

Aprikos- och getostfylld fläskfilé recept

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Fläskfilé, putsad från senor
100 g
Getost, smulad
100 g
torkad aprikos, tärnad
10 g
persilja, hackad
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Sallad på svamp och gulbetor

200 g
gulbeta, kokta och skalade
300 g
trattkantarell, eller annan svamp
50 g
Schalottenlök
1 msk
Äppelcidervinäger
20 g
Bladspenat
Smör, och/eller olja till stekning
Salt och peppar

Gör så här

1
Snitta upp fläskfilén, blanda de övriga ingredienserna och fyll.
2
Rulla ihop köttet och bind med snöre. Krydda med salt och peppar runt om och bryn alla sidor. Baka klart i ugn på 95 grader tills innertemperaturen når 65 grader.
3
Ta ut och låt vila.
4
Sallad på svamp och gulbetor: Stek svampen ihop med schalottenlöken. Ta av från värmen och tillsätt gulbetorna, tärnade. Smaksätt med äppelcidervinäger, salt och peppar och eventuellt lite olja. Till sist, blanda i bladspenaten.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

  2. Festlig fläskfilégryta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås