”Är perfekt som en lätt sommarlunch”

Av Madeleine Brohlin

Vad tycker du?

”Är perfekt som en lätt sommarlunch”

(2)

Lax- och ansjovistårta – en av Åsa Gilbertsons sommarfavoriter. Receptkreatören och matbloggaren vill visa hur lätt och gott det är att laga mat och baka med mjölkfria produkter. – Den är så god, säger hon.

Lax och ansjovistårta (mjölkfri)

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Kavring
75 g
Mjölkfritt Margarin
200 g
KALLRÖKT LAX
100 g
Ansjovis
3 blad
Gelatinblad
5 dl
Oatly fraiche
1 dl
Dill, hackad
1 dl
gräslök, hackad
2 msk
majonnäs
1
äpplen, skivat och skuren i småbitar
1
citron, finrivet skal

Garnering

Dill
Gräslök

Gör så här

1
Portionerna i receptet motsvarar en tårta på 12 bitar. Mixa kavringen i en matberedare. Blanda med smält mjölkfritt margarin och tryck ut i botten av en rund form med löstagbar botten.
2
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 3 minuter. Smält geltainbladet med ½ dl ifraiche på svag värme. Rör om så att gelatinet verkligen smält.
3
Skär lax och ansjovis i små bitar. Blanda alla ingredienser och rör om väl.
4
Häll blandningen i formen och ställ i kylskåp att stelna, gärna över natten.
5
Garnera med dill och hackad gräslök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så gör du hemgjord majonnäs

  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider