Lyxig semla med choklad och kolasås
Bjud på en semla med extra allt. Den här snygga chokladsemlan gömmer en fyllning med krämig och kolasmakande mandelmassa.
Den eleganta grädden fixar du med en spritspåse och ett enkelt knep.
Ingredienser
Ingredienser
2 kardemummabullar
3 dlgrädde
kolasås
Chokladsås
Mandelmassefyllning
inkråm från bullarna
200 gMandelmassa
1 dlgrädde
2 mskkolasås
Garnering
kakao
Florsocker
Gör så här
1
Klipp av ett lock på bullen.
2
Gröp ur cirka 2 matskedar brödsmul ur bullen. Lägg i en liten skål.
3
Riv eller smula mandelmassan, lägg mandelmassa, grädde och kolasås i skålen och blanda till en jämn smet.
4
Fyll bullen med mandelmassesmeten.
5
Spruta två strängar chokladsås och två strängar kolasås i en spritspåse, fyll sedan påsen med vispad grädde och spritsa choklad- och kolagrädden på bullen.
6
Pudra kakao på det avklippta locket, klipp en mall av papper och pudra sen locket med florsocker genom mallen.