Vegansk carbonara med rökt tofu

Av Gustav Johansson

(64)

Vad tycker du?

Vegansk carbonara med rökt tofu

Matkreatören Gustav Johansson lagar vegansk carbonara med rökt tofu, cashewnötsparmesan och finhackad bladpersilja.

– Om det ska funka att ställa om till växtbaserad mat måste maten måste fortfarande vara trygg – och god. Till och med godare. Annars blir tröskeln enorm, säger han.

Ingredienser

500 gspaghetti, eller linguine
0,5 dlBladpersilja, färsk, finhackad
5 vitlöksklyftor
2 dlpastavatten, eller mer
svartpeppar, rikligt

Fejkon

230 gtofu, rökt
kikkomansoja
0,5 tskLiquid smoke, multipicera med 4 om du använder naturell tofu.
1 tskagavesirap
2 mskRapsolja

Cashewnötsparmesan

200 gnaturella cashewnötter
1 dlNäringsjäst
1 tskSalt
Carbonara med krispig ”fejkon”.
Carbonara med krispig ”fejkon”.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk carbonara med rökt tofu