Inkokt lax

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Inkokt lax

Inkokt lax är klassisk svensk husmanskost som är enkel att tillaga. Gott till både vardags och till högtider som påsk och jul. Servera gärna med kokt potatis, en fräsch sallad och kall örtsås.

Inkokt lax

Ingredienser

Ingredienser

600 glaxfilé

Inkokningslag

1,5 lvatten
1,5 dlättikssprit, 12%
1 mskSalt
10 vitpepparkorn, lätt krossade
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad

Till servering

5 rädisor
65 gmachesallad
1 rödlök, liten
0,5 gurka

Gör så här

1
Obs! Tänk på att fisken ska svalna helt, det tar några timmar. Dela laxen på längden och lägg den i en form med höga kanter.
2
Koka upp ingredienserna till lagen och häll över laxen. Täck med plastfilm och låt svalna helt i rumstemperatur.
3
Ta upp laxen ur lagen och låt den rinna av. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med skivade rädisor, sallad, rödlök, hyvlad gurka eller vad du känner för.
4
Servera gärna med en kall örtsås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Fläskpannkaka med rårörda lingon

  2. (4)

    Korv stroganoff med ris

  3. (1)

    Fiskbullar med räkor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Husmanskost
    3. Lax
    4. Fisk
    5. Jul
    6. Påsk

Husmanskost

Visa alla
(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Fårikål