Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

Av Mattias Larsson

(1)

Vad tycker du?

Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

Kocken Mattias Larsson frestar med en pizza bianco toppad med en klassisk smakkombination av päron, valnötter och ädelost. Som extra lyx lägger han på sparris och en lagrad ost med smak av päronkonjak.
– Den som inte blir lycklig av det här … det är så gott, säger Mattias.

Ingredienser

Pizzadeg

10 gJäst
2,5 dlVatten
2 mskolivolja
3 dlvetemjöl, 1 dl = 60 g
195 gDurumvetemjöl, 1 dl = 60 g
1,5 krmSalt

Fyllning

2 dlCrème fraiche
100 glagrad ost med smak av päronkonjak
100 gsvensk gräddädel
300 ggrön sparris
2 päron
100 gValnötter
30 gBladspenat
1 krukaBasilika
Flingsalt
Olivolja

Grönsallad

30 gPinjenötter
250 gCocktailtomater
60 grucola
0,5 citron
2 mskolivolja
Flingsalt

Övrigt

Lite mjöl till utbakning
Pizza Bianco.
Pizza Bianco.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 34 recept