Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt
Kocken Mattias Larsson frestar med en pizza bianco toppad med en klassisk smakkombination av päron, valnötter och ädelost. Som extra lyx lägger han på sparris och en lagrad ost med smak av päronkonjak.
– Den som inte blir lycklig av det här … det är så gott, säger Mattias.
Ingredienser
Pizzadeg
- 10 gJäst
- 2,5 dlVatten
- 2 mskolivolja
- 3 dlvetemjöl, 1 dl = 60 g
- 3 dlDurumvetemjöl, 1 dl = 60 g
- 1,5 krmSalt
Fyllning
- 2 dlCrème fraiche
- 100 glagrad ost med smak av päronkonjak
- 100 gsvensk gräddädel
- 300 ggrön sparris
- 2 päron
- 100 gValnötter
- 30 gBladspenat
- 1 krukaBasilika
- Flingsalt
- Olivolja
Grönsallad
- 30 gPinjenötter
- 250 gCocktailtomater
- 60 grucola
- 0,5 citron
- 2 mskolivolja
- Flingsalt
Övrigt
- Lite mjöl till utbakning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept