Kålsallad med lax

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kålsallad med lax

Servera en fräsch sallad med krispig salladskål, syltad ingefära, fina skivor av rå lax och sojadressing med apelsin och lime. En riktig smakbomb som blir klar på bara femton minuter.

Sallad med krispig salladskål, syltad ingefära, fina skivor av rå lax och sojadressing med apelsin och lime.
Sallad med krispig salladskål, syltad ingefära, fina skivor av rå lax och sojadressing med apelsin och lime.

Ingredienser

  • 0,5 salladskål
  • 2 Salladslökar
  • 2 msksyltad ingefära
  • 300 glaxfilé, sushikvalitet
  • färsk koriander
  • sesamfrön, ljusa och svarta

Dressing

  • 4 mskSojasås
  • 1 msklag, från ingefäran
  • 1 msklimesaft
  • 1 mskapelsinsaft, färskpressad
  • 1 tskLimeskal, finrivet
  • 1 tskApelsinskal, finrivet

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kålsallad med lax

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen