Kålsallad med lax
Servera en fräsch sallad med krispig salladskål, syltad ingefära, fina skivor av rå lax och sojadressing med apelsin och lime. En riktig smakbomb som blir klar på bara femton minuter.
Ingredienser
- 0,5 salladskål
- 2 Salladslökar
- 2 msksyltad ingefära
- 300 glaxfilé, sushikvalitet
- färsk koriander
- sesamfrön, ljusa och svarta
Dressing
- 4 mskSojasås
- 1 msklag, från ingefäran
- 1 msklimesaft
- 1 mskapelsinsaft, färskpressad
- 1 tskLimeskal, finrivet
- 1 tskApelsinskal, finrivet
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.