Saffransaioli

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Saffransaioli

Saffransmajonnäs är en supergod aioli till exempelvis skaldjurssoppa torskkroketter, ångade musslor, krabbsoppa eller fiskgrytor. Funkar även utmärkt som dipp till gott bröd!

Saffransaioli
Saffransaioli

Ingredienser

2 mskVatten, kokande
1 nypasaffran, trådar
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
0,25 tskSalt
1 dlRapsolja, eller druvkärneolja
1 dlOlivolja, kallpressad
Salt
citronjuice

Gör så här

  1. Blanda saffran och varmt vatten. Mosa ihop vitlök och salt med en gaffel. Vitlöken ska vara som en puré.

  2. Vispa ihop äggulor och vitlökspuré i en skål. Rör ner saffransvattnet.

  3. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, under kraftig vispning. Konsistensen ska vara som en majonnäs.

  4. Justera smaken med citronsaft och mer salt om det behövs. Tillsätt lite finhackad gräslök om du vill.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saffransaioli