Saffransaioli
Saffransmajonnäs är en supergod aioli till exempelvis skaldjurssoppa torskkroketter, ångade musslor, krabbsoppa eller fiskgrytor. Funkar även utmärkt som dipp till gott bröd!
Ingredienser
- 2 mskVatten, kokande
- 1 nypasaffran, trådar
- 2 äggulor
- 2 vitlöksklyftor
- 0,25 tskSalt
- 1 dlRapsolja, eller druvkärneolja
- 1 dlOlivolja, kallpressad
- Salt
- citronjuice
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.