Saffransaioli

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Saffransaioli

Saffransmajonnäs är en supergod aioli till exempelvis skaldjurssoppa torskkroketter, ångade musslor, krabbsoppa eller fiskgrytor. Funkar även utmärkt som dipp till gott bröd!

Saffransaioli
Saffransaioli

Ingredienser

  • 2 mskVatten, kokande
  • 1 nypasaffran, trådar
  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 tskSalt
  • 1 dlRapsolja, eller druvkärneolja
  • 1 dlOlivolja, kallpressad
  • Salt
  • citronjuice

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saffransaioli

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.