Bakade betor med fetaostkräm och blåbär
Bjud på ett väldoftande tillbehör till grillfesten som dessutom är väldigt vackert och färgglatt. Bakade betor med fetaostkräm, färska blåbär, fint skivad polkabeta och rödkålskrasse. Så enkelt och gott!
Ingredienser
- 4 rödbetor
- 3 gulbetor
- 1 polkabeta
- 100 gblåbär
- rödkålskrasse
Dressing
- 1 tskfänkålsfrön, rostade
- 2 mskcitronsaft
- 1 tsksenap
- 1 tskHonung
- 2 mskolivolja
- Salt och peppar
Fetaostkräm
- 75 gfetaost
- 120 gfärskost
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept