Ayla Canpunar

Av Ayla Canpunar

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär

Av Ayla Canpunar

(8)

Vad tycker du?

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär

Bjud på ett väldoftande tillbehör till grillfesten som dessutom är väldigt vackert och färgglatt. Bakade betor med fetaostkräm, färska blåbär, fint skivad polkabeta och rödkålskrasse. Så enkelt och gott!

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär är ett gott tillbehör till grillfesten.
Bakade betor med fetaostkräm och blåbär är ett gott tillbehör till grillfesten.

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 3 gulbetor
  • 1 polkabeta
  • 100 gblåbär
  • rödkålskrasse

Dressing

  • 1 tskfänkålsfrön, rostade
  • 2 mskcitronsaft
  • 1 tsksenap
  • 1 tskHonung
  • 2 mskolivolja
  • Salt och peppar

Fetaostkräm

  • 75 gfetaost
  • 120 gfärskost
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär

Ayla Canpunar

Ayla Canpunar

Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.

Visa 28 recept