Av Ayla Canpunar

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär

Av Ayla Canpunar

(1)

Vad tycker du?

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär

Bjud på ett väldoftande tillbehör till grillfesten som dessutom är väldigt vackert och färgglatt. Bakade betor med fetaostkräm, färska blåbär, fint skivad polkabeta och rödkålskrasse. Så enkelt och gott!

Bakade betor med fetaostkräm och blåbär är ett gott tillbehör till grillfesten.

Ingredienser

4 rödbetor
3 gulbetor
1 polkabeta
100 gblåbär
rödkålskrasse

Dressing

1 tskfänkålsfrön, rostade
2 mskcitronsaft
1 tsksenap
1 tskHonung
2 mskolivolja
Salt och peppar

Fetaostkräm

75 gfetaost
120 gfärskost
Salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 185 grader. Skölj rödbetor och gulbetor noga. Placera dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i ca 40–50 minuter eller tills de är mjuka. Låt betorna svalna.
2
Rör ihop färskost och smulad fetaost, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
3
Mortla fänkålsfrön och rör ihop med olivolja, honung, senap och citronsaft, och smaka av med salt.
4
Skala och klyfta de avsvalnade betorna. Rör ihop dem med dressingen och lägg upp på ett serveringsfat.
5
Skala en polkabeta och skiva tunt på mandolin. Klicka ut fetaostkrämen över betorna. Toppa med några skivor polkabeta, blåbär och rödkålskrasse.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Bakade tomater med örtig ricotta och grillat bröd

  2. (4)

    En starkare hummus med morot – måste testas

  3. (1)

    Rostad färskpotatis med parmesandressing

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Grillat

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad