Sötpotatisskivor med färskost-crème
Ljuvligt grillad sötpotatis toppad med en fräsch färskostcrème är perfekt att servera som snittar på minglet, som tillbehör eller varför inte som en aptitretande förrätt? Hur goda som helst! Recept ur boken ”Grilla mera vego” av Per Ehrlund.
Ingredienser
Ingredienser
2 sötpotatisar
Olivolja
2 dlparmesan, riven
nymalen svartpeppar
citron, grillad
Färskostcrème
0,5 rödlök, finhackad
1 Äpple, skuret i småbitar
1 Tomat, skalad, urkärnad och skuren i bitar
200 gfärskost
1 dlCrème fraiche
Salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skär sötpotatisen i 5 mm tjocka skivor. Gnid in dem med olivolja och strö över parmesan. Blanda alla ingredienser till färskostcrèmen och smaka av med salt och peppar.
2
Tänd upp ett halvt grillrör med briketter. När briketterna är färdiga häller du dem på ena sidan av grillen. Stäng locket. Stäm av temperaturen i grillen, ca 180 grader. Grilla sötpotatisskivorna på direkt värme i ca 2 minuter. Flytta dem sedan till indirekt värme och låt gå klart, ca 10 minuter.
3
Toppa skivorna med färskostcrème, lite peppar och gärna några droppar grillad citron.