Sötpotatisskivor med färskost-crème
Ljuvligt grillad sötpotatis toppad med en fräsch färskostcrème är perfekt att servera som snittar på minglet, som tillbehör eller varför inte som en aptitretande förrätt? Hur goda som helst! Recept ur boken ”Grilla mera vego” av Per Ehrlund.
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- Olivolja
- 2 dlparmesan, riven
- nymalen svartpeppar
- citron, grillad
Färskostcrème
- 0,5 rödlök, finhackad
- 1 Äpple, skuret i småbitar
- 1 Tomat, skalad, urkärnad och skuren i bitar
- 200 gfärskost
- 1 dlCrème fraiche
- Salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Per Ehrlund
Per Ehrlund är snickaren som blev grillexpert på senare år. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och med glimten i ögat inspirerar han med sina genuina kunskaper i grillandets konst. I programmet “Sommargrillen” bjuds det på en grillfest som heter duga. Per lagar massor med goda rätter och lär samtidigt ut sina bästa tips och tekniker så att du kan briljera under sommarens alla grillfester.
Visa 9 recept