Minestronesoppa med grönkål

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Minestronesoppa med grönkål

En minestronesoppa fylld med godsaker som grönkål, bönor och plommontomater. En god och mättande soppa som är lätt att gilla, speciellt med lite extra parmesan på toppen.

Minestronesoppa med grönkål

Ingredienser

1 Lök
2 vitlöksklyftor
2 Morötter, eventuellt fler beroende på storlek
2 selleristjälkar, eventuellt fler beroende på storlek
1 kvistrosmarin , eller timjan (fyllig stjälk)
0,5 broccoli
75 gGrönkål, eller svartkål, grovt hackad
1 förpackningkrossade tomater
4 plommontomater, eller kvisttomater, grovt hackade
6 dlbuljong, valfri sort
1 förpackningvita bönor, kokta
50 gPasta, i små bitar
0,5 dlOlivolja
salt och malen peppar
basilika, till servering
parmesan, till servering

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök. Skär morötter och selleri i små bitar. Dela broccolin i små buketter. Stjälken kan skalas och skäras i tunna skivor.
2
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök, morötter och selleri. Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, men utan att de får färg.
3
Tillsätt de krossade och de grovhackade tomaterna och rosmarin. Koka upp och låt puttra med locket halvvägs på i ca. 10 minuter.
4
Häll i buljong och rör ner pasta. Låt soppan puttra under lock i ca. 15 minuter, eller tills pastan är "al dente".
5
Låt kålen och bönorna koka de sista fem minuterna och låt broccolibuketterna vara med de sista två.
6
Krydda med salt och peppar. Servera med riven parmesan, grovhackad basilika och ett gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Mandelpotatissoppa

  2. (1)

    Krämig svampsoppa med färska örter

  3. (1)

    Broccolisoppa med spenat och kokos

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Italiensk mat

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Gulaschsoppa på termos