Minestronesoppa med grönkål
En minestronesoppa fylld med godsaker som grönkål, bönor och plommontomater. En god och mättande soppa som är lätt att gilla, speciellt med lite extra parmesan på toppen.
Ingredienser
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Morötter, eventuellt fler beroende på storlek
- 2 selleristjälkar, eventuellt fler beroende på storlek
- 1 kvistrosmarin , eller timjan (fyllig stjälk)
- 0,5 broccoli
- 75 gGrönkål, eller svartkål, grovt hackad
- 1 förpackningkrossade tomater
- 4 plommontomater, eller kvisttomater, grovt hackade
- 6 dlbuljong, valfri sort
- 1 förpackningvita bönor, kokta
- 50 gPasta, i små bitar
- 0,5 dlOlivolja
- salt och malen peppar
- basilika, till servering
- parmesan, till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.