Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker
”Thailändsk gryta med massor av grönsaker. Vill du utesluta eller byta ut någon grönsak, går det förstås bra. I det här receptet är det viktigt att använda kokosmjölk av god kvalitet”, skriver Zeina Mourtada i sin kokbok, ”Zeinas green kitchen”, Bonnierfakta.
Ingredienser
- 800 gKokosmjölk
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 0,5 zucchini
- 2 mskröd currypasta, vegansk
- 100 gHaricots verts, eller sockerärter (frysta eller färska)
- 400 gBambuskott, konserverade
- 400 gMinimajs, konserverad
- 2 tskpalmsocker, se nedan (kan bytas mot halva mängden strösocker)
- 4 kaffir limeblad, se nedan
- 1 Lime, saften
- 1 tskSalt
- Basilika, några kvistar, kan uteslutas
Servering
- 4 portionerris, kokt
- färsk koriander
- 1 dljordnötter, grovhackade