Snabb cheesecake med jordgubbar

Av Godare

Vad tycker du?

Snabb cheesecake med jordgubbar

(69)

Bjud på en läckert glassig jordgubbscheesecake med vit choklad och smulig kakbotten. En mycket lättgjord dessert som bakas utan ugn. Recept från boken ”Lindas kakor” av Linda Andersson.

Jordgubbscheesecake med vit choklad.

Ingredienser

Botten

250 g
digestivekex, eller Daim cookies
75 g
Smör, smält

Fyllning

200 g
Vit choklad
300 g
Färskost
1.5 dl
strösocker
3
ägg, delade i gulor och vitor
vispgrädde
250 g
Jordgubbar, mosade (spara ca 5 jordgubbar, skurna i bitar)

Gör så här

1
Smula sönder kakorna i en bunke och blanda smulorna med det smälta smöret.
2
Tryck ut smulorna i botten på en springform, cirka 24 centimeter i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3
Fyllning: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop färskost, strö- socker, smält choklad och äggulor till en fluffig smet med en elvisp.
4
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Vispa grädden fluffig i en stor skål och vänd ner äggvitorna och färskostsmeten i grädden. Rör sist ner de mosade jordgubbarna.
5
Häll fyllningen i formen över smulbottnen. Tryck ner jordgubbsbitarna i fyllningen. Täck över formen med plastfolie och frys den i 6–8 timmar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Cheesecake med digestivekex och färskost

  2. Bästa receptet på kladdkaka

  3. Fluffig tårta med chokladmousse

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Cheesecakes
    3. Efterrätter
decoration divider

Cheesecakes

Visa alla

Polkacheesecake – baka utan ugn

Cheesecake i glas med rabarberkompott

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

Cheesecake med smak av strawberry mojito