Snabb cheesecake med jordgubbar
Bjud på en läckert glassig jordgubbscheesecake med vit choklad och smulig kakbotten. En mycket lättgjord dessert som bakas utan ugn. Recept från boken ”Lindas kakor” av Linda Andersson.
Ingredienser
Botten
250 g
digestivekex, eller Daim cookies
75 g
Smör, smält
Fyllning
200 g
Vit choklad
300 g
Färskost
1.5 dl
strösocker
3
ägg, delade i gulor och vitor
vispgrädde
Gör så här
1
Smula sönder kakorna i en bunke och blanda smulorna med det smälta smöret.
2
Tryck ut smulorna i botten på en springform, cirka 24 centimeter i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3
Fyllning: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop färskost, strö- socker, smält choklad och äggulor till en fluffig smet med en elvisp.
4
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Vispa grädden fluffig i en stor skål och vänd ner äggvitorna och färskostsmeten i grädden. Rör sist ner de mosade jordgubbarna.
5
Häll fyllningen i formen över smulbottnen. Tryck ner jordgubbsbitarna i fyllningen. Täck över formen med plastfolie och frys den i 6–8 timmar.